Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En önemlisi 2028 yılı sonunda enflasyonun kalıcı olarak tek haneye ve yüzde 4,7’ye düşürülmesidir…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En önemli hedefimiz 2028 yılı sonunda enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakama ve yüzde 4,7’ye düşürmektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Bu yıl dünyada 7 milyonu Çin’de, 3 milyonu Avrupa’da ve 2 milyonu Amerika’da olmak üzere toplam 14 milyon elektrikli aracın satılması bekleniyor. Bu alandaki rekabetin giderek yoğunlaşacağı anlaşılıyor. Mevcut şirketlerin ve yeni aktörlerin pazara girmesiyle.”

“Hedefimiz, ülkemizi elektrikli araç ve akü üretiminde dünyanın önde gelen oyuncularından biri haline getirmektir.”

“Elektrikli araç aküsünde halihazırda 70 gigawatt saat üretim kapasitesine ulaşmış bir ülke olarak en geç 2030 yılına kadar Avrupa’nın akü üretim üssü olmaya kararlıyız.”

“Dünya gündemini meşgul eden krizlerin neredeyse tamamı ülkemizin bulunduğu bölgede yaşanıyor.”

KOCAELİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ford’un 2 milyar euro yatırımla Yeniköy’de kurduğu yeni fabrikasının açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada bu yıl 7 milyonu Çin’de, 3 milyonu Avrupa’da ve 2 milyonu Amerika’da olmak üzere toplam 14 milyon elektrikli aracın satılması bekleniyor. Bu alanda rekabetin yoğun olduğu anlaşılıyor. Mevcut şirketlerin ve yeni aktörlerin pazara girişiyle giderek yoğunlaşacak.”

Ford Otosan tarafından dijital olarak tasarlanan Yeniköy Fabrikası hizmete açıldı. Fabrikanın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Lideri Ali katıldı. Koç, Ford Pro Avrupa Lideri Hans Schep ve protokole katıldı.

“Hedefimiz, ülkemizi elektrikli araç ve akü üretiminde dünyanın önde gelen oyuncularından biri haline getirmektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektrikli araçlara ilgi giderek artıyor. Bu yıl dünyada 7 milyonu otomotiv olmak üzere toplam 14 milyon elektrikli aracın satılması bekleniyor. Çin, Avrupa’da 3 milyon, Amerika’da 2 milyon. Güncel “Firmaların ve yeni aktörlerin pazara girmesiyle bu alandaki rekabetin giderek yoğunlaşacağı anlaşılıyor. TOGG’un yollara çıkmasıyla birlikte Türkiye olarak hızla gelişen bir elektrikli araç pazarına sahip olma yolunda ilerliyoruz. Amacımız, ülkemizi elektrikli araç ve akü üretiminde dünyanın önde gelen oyuncularından biri haline getirmek” dedi.

“Avrupa’nın akü üretim üssü olmaya kararlıyız”

Elektrikli araç aküsünde halihazırda 70 gigawatt saat üretim kapasitesine ulaşmış bir ülke olarak en geç 2030 yılına kadar Avrupa’nın akü üretim üssü olmaya kararlı olduklarını belirten Erdoğan, “Bu bağlamda önümüzdeki dönemde de takipte olacağız. Ford Otosan kümesinin elektrikli araç üretiminde yaptığı atılımları takdirle karşılayan Ford Otosan’ın geçen yıl nisan ayında üretim bandından çıkan Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı e-transit ile attığı adımın devam edeceğine inanıyorum. Ford Otosan, içten yanmalı ticari araçlarda olduğu gibi elektrikli ticari araçların üretim ve satışında da ülkemizin amiral gemisi olmaya devam edecektir.Hiç şüphem yok.Ford’un elektrikli araç ve akü yatırım programını yakından takip etmeye ve sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Otomotiv sektöründeki yeni gelişmelere uyum sağlayamayan firmaların kökleri ne kadar derine giderse gitsin bir süre sonra ayakta kalmak zorunda kalacağı açıktır. Geleceğin yenilikçi geleceği “Ford, teknolojiye yaptığı yatırımlarla önümüzdeki yüzyılda da sektördeki liderliğini sürdürme kararlılığıyla yoluna devam ettiğini kanıtlıyor” dedi.

Küresel ekonominin son 2-3 yıldır çok ciddi sıkıntılarla ve son yüzyılın en büyük krizleriyle üst üste mücadele ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Biz tam toparlanamadan Rusya-Ukrayna savaşı çıktı. Tüm dünyayı derinden sarsan Kovid-19 salgınının etkilerinden, tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklardan dolayı.” Savaşla birlikte elektrik ve gıda fiyatlarıyla ilgili sorunlar da yaşandı. Buna göre birçok ülkede enflasyon rakamları son 60-70 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Elbette dünyadaki tüm ülkeler gibi biz de bu olumsuzluklardan etkilendik ve etkilendik. Tüm bunların yanı sıra, 14 milyon insanımızı etkileyen, şehirlerimizde ciddi yıkımlar yaşanan yüzyılın felaketi depremlerde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Depremde yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için 100 milyar doların üzerinde ek finansmana ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Ancak Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde belirlediğimiz hedeflerimizden vazgeçmedik. Programlarımıza, yatırımlarımıza, projelerimize devam ettik. “Raflara koymadık” dedi.

“Dünya gündemini meşgul eden krizlerin neredeyse tamamı ülkemizin bulunduğu bölgede yaşanıyor.”

Dünyanın gündemini meşgul eden krizlerin neredeyse tamamının ülkemizin bulunduğu bölgede yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya-Ukrayna savaşından, Türkiye’deki istikrarsızlığa kadar tüm krizlerin öncelikli muhatapları arasındayız.” Suriye’den, Gazze’deki insani trajediye kadar. Bizim en büyük başarımız şu ana kadardır.” Amacımız ülkemizi sıcak çatışmalara taraf yapmak, istikrarsızlık ateşinin ülkemize yayılmasına izin vermemekti. Tam tersine uyguladığımız istikrarlı, ilkeli ve soğukkanlı politikalarla Türkiye’yi krizlerin çözümünde kilit konuma getirdik. Her krizde daima adaleti savunduk, barışı savunduk, insan hak ve özgürlüklerini savunduk. “Nerede olursa olsun akan kanı durdurmak için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Mazlumlara destek olurken, onların inancına, kökenine bakmadan zalimin karşısında dik durmanın görevimiz olduğunu biliyoruz. İnşallah devam edeceğiz. Bundan sonra da aynı onurlu duruşu sergileyeceğiz. Dış politikayla bu adımları atarken ekonomiyi asla bozmayacağız.” Arka plana koymadık. Ülkemizi yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla, cari fazlayla büyütme stratejimizden taviz vermeden, güncel ihtiyaçları karşılayacak politikalar geliştirdik ve uyguladık. Türkiye ekonomisinin küresel fırtınalardan minimum düzeyde etkilenmesi için iş dünyamızı mümkün olan en geniş yelpazede desteklemeye özel önem verdik. Mevcut düşüncelerin halkımızın refah düzeyinin düşmesine yol açmaması için, başta ücretliler ve emekliler olmak üzere düşük gelirli kesimlerin her zaman yanında olduk. Yine bu dönemde başarıyla gerçekleştirdiğimiz 14 ve 28 Mayıs seçimleri de bir başka dönüm noktasını oluşturdu. Milletimize yakışan büyük bir olgunluk ve yüzde 90’lık rekor katılımla milli irade şölenine dönüştürdüğümüz bu tarihi seçimler, Türk demokrasisinin gücünü ortaya koydu. Milletimize olan inancımızı tazelediğimiz seçimlerin ardından hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk, ekiplerimizi oluşturduk ve Türk Yüzyılını inşa etmek için yola çıktık. Temel sorunumuz olan ekonomiye ilişkin yol haritamızı kısa sürede milletimizle paylaştık. Orta vadeli programın ardından geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programımızı ve 12. Kalkınma Planımızı kamuoyumuzun, iş dünyamızın ve milletimizin beğenisine sunduk. “Tüm paydaşlarımızla istişare ederek hazırladığımız plan ve programları iş dünyamızla iş birliği içerisinde hayata geçireceğiz” dedi.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca ekonomiye yön verecek kalkınma planında yüzde 5’lik istikrarlı büyüme hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Hedefimiz toplam 1,6 trilyon dolar milli gelire ve kişi başına düşen milli gelire ulaşmak” dedi. Yılda ortalama yüzde 3 istihdam artışı sağlayarak işsizliği yüzde 7,5’e düşürmeyi, özellikle mal ihracatını 375 milyar dolara çıkarıp 100 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz. turizm gelirleri. Böylece ülkemizin kronik sorunlarından biri olan cari açığı 0’a yakın seviyeye indireceğiz. Enflasyon kalıcı olacak. En önemli hedefimiz tek haneli rakamlara indirmek Ayrıca bu süreçte ülkemize doğrudan yatırım çekebilmek için yatırım, ticaret ve finans alanlarında hukuki süreçleri kolaylaştıracağız, basit, anlaşılır ve adil bir uygulama hayata geçireceğiz. Temel vergi kanunlarında yatırımcı dostu vergi kanunu. Vergi sisteminin oluşturulmasına yönelik düzenlemeler yapacağız. Türkiye, uluslararası yatırımlar ve yatırımcılar için güvenli liman konumunu güçlendirerek sürdürecek. Çok daha fazla detayı olan bu amaçların hiçbiri konu dışı değildir. Türkiye’nin son 10 yılda maruz kaldığı siyasi dayatmalar, terör saldırıları, sokak olayları, darbeler, sosyal ve ekonomik tuzak girişimleri elbette 2023 hedeflerimize ulaşmamızı geciktirdi. Ancak unutmayın ki hayatta kaldığınız ve arkanızda bıraktığınız her fırtına aynı zamanda size eşsiz deneyimler de yaşatır. Ülke olarak artık bu tecrübeye sahibiz. Artık her küresel ve bölgesel gelişmenin maliyetini, bize sunduğu fırsatları çok daha erken görebiliyoruz. Dolayısıyla buna göre hazırlık yapıyor ve sonuçları yönetiyoruz. Yatırımcılarımız için potansiyelimizin en önemli kısmını oluşturan kadınlarımıza, gençlerimize ve girişimcilerimize verdiğimiz desteği her zaman bu doğrultuda tasarlıyor ve uyguluyoruz. “2053 ufku Türkiye Yüzyılı vizyonunu şekillendirmeye devam ederken, milletimizden aldığımız desteğin hakkını vermek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Ali Koç: “Bu yolculuğun dönüm noktalarında hep yanımızda oldunuz”

Açılışta konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına girerken Yeniköy Fabrikamız adını verdiğimiz Yeniköy Fabrikamızı hayata geçiriyoruz. Geleceğin fabrikası, yaklaşık 4 kat büyütülerek, daha modern hale getirilerek hizmete açılıyor. Bu mutluluğun ilk adımı 16 Mart 2021’de atılacak.” Pandeminin zirvesiydi, herkes nasıl hayatta kalabileceğini düşünüyordu. Tüm dünyada tedirginlik vardı, herkes bırakın yeni yatırımları, nasıl ayakta kalacağını düşünüyordu. Ancak böylesine belirsiz bir dönemde, 2 milyar euroluk stratejik yatırımımızı gelecek vizyonu olarak ilan ettik. Bu rakam Türk otomotiv sektöründeki en yüksek rakamdır. Bu büyük bir yatırımdır. Etkisi en az 10 yıl sürecek bir tez vizyon projesidir. O gün Avrupa’nın ticari araç lideri, Türkiye’nin ihracat şampiyonu olarak otomotiv sektörünün elektrifikasyon dönüşüne öncülük edeceğimizi söylemiştik. Bu doğrultuda elektrikli ve buna bağlı ticari araç projelerini hayata geçirmek için hızla harekete geçtik. .Şimdi buradayız. Fabrikamız, Avrupa’nın lider elektrikli ticari araç üreticisi olma konumumuzu güçlendirecek. Ancak yarına dair hayallerimiz bunun çok ötesine geçiyor. Doğrudan yaratacağı çok büyük değerler var. İstihdam, ihracat, vergiler ama bizi en çok heyecanlandıran şey tedarik ekosistemimizi geliştirecek olması. Dolayısıyla Türkiye’nin otomotiv yan sanayisine ve ekosistemine hizmet edecek. Sayın Başkan, gelecek vizyonumuza olan inancınız sayesinde bu yatırımları hayata geçirebiliyoruz. Bu yolculuğun dönüm noktalarında hep yanımızda oldunuz. Bize inandınız ve cesaretlendirdiniz. Bu stratejik yatırımların ülkemize çekilmesi devletimizin sağladığı destek, tesis ve cömert teşviklerle mümkün oldu. “Devlet ve özel sektörün omuz omuza çalışmasıyla sanayi alanında neler başarabileceklerini gösterdik” dedi.

Açılışın ardından 2024 yılında sınırı geçecek olan tamamen elektrikli E-Transit Custom tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çeşitli hediyeler takdim edilirken, Erdoğan fabrikayı gezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler