Haber

Üsküdar Üniversitesi 10. mezunlarını uğurladı

Üsküdar Üniversitesi 10. kademe mezunlarını 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreniyle uğurladı. Diplomalarını alarak mezun olmanın mutluluğunu yaşayan mezunlar, ortalarda heyecan ve gurur yaşadılar. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversite hayatının insanların hayatlarında iz bıraktığını, ruhlarına tohumlar ektiğini ve gelecekte kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Gençlere sadece teknik ve mesleki becerileri değil, insani değerleri de anlatmaya çalıştık. Umarım bu bilgiyi ileriki hayatlarında kullanırlar.” söz konusu. Tarhan, “Hayatta bir amacın olsun. Olabilecekler ile yapılabilecekler arasında doğru ayrımı yapın. Yalandan, kibirden ve bencillikten uzak durun, sorumluluk duygunuzu koruyun.” Yeni mezunlara tavsiyelerde bulundu. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ise konuşmasında üretmeden para kazanma hırsının bizi kapitalizme alet edebileceğini, bu nedenle aktif olarak üretmememiz gerektiğini vurguladı.

Ataşehir Ülker Spor ve Aktivite Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde 10. yıl önlisans, lisans ve lisansüstü mezunları heyecan ve coşku yaşadılar. Bu yıl 7 bin 48 Üsküdar Üniversitesi mezunu iş hayatına geçiş yaptı. Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan ve Tarhan – İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan’ın da hazır bulunduğu törende, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Yardımcıları; prof. Muhsin Konuk, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Zelka, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Doç. Türker Tekin Ergüzel’in de aralarında bulunduğu Dr. Akademisyenler hazır bulundu.

prof. Nazife Güngör: “’Coğrafya kaderdir’ önyargısından bizi kurtarabilirsiniz.”

Görkemli törenin ilk konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. O başladı. Güngör, “Biz her zaman yanınızdayız ama artık kendi başınızasınız, özgür bireylersiniz. Bugünden itibaren ailenize, ülkenize ve insanlığa karşı büyük bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bireylerseniz, yaşadığımız coğrafyayı Batılı kapitalist güçlerin yüzyıllardır bizi inandırmaya çalıştıkları ‘coğrafya kaderdir’ önyargısından kurtarabilirsiniz. söz konusu.

prof. Güngör: “Üretmeden para kazanma hırsı bizi kapitalizmin enstrümanı yapıyor, verimli üretmeliyiz.”

Önce kendimize karşı sorumlu olmamız gerektiğine değinen Güngör, “Bugünden itibaren ‘Ben yapamam, başaramam, bana fırsat verilmedi, ben yaparım’ gibi kalıp yargılardan ve telaffuzlardan kurtuluyoruz. verilirse yaparım ama benim hakkım başkalarıyla eşit değil” Yapabilirim, başarabilirim, çünkü yetenekliyim, iyi bir eğitimim var, kapasitem şu kadar yüksek’ inancıyla yola çıktık. Batı ülkelerindeki bireylerin.Sizler bu ülkede üniversite mezunu,entelektüel ve mesleki kapasitenizi kanıtlamış bireylersiniz ve bunu kanıtlayan belgeniz var.Lütfen bu belgeyi somut üretime dönüştürelim.Mezun olmuş gençler olarak üniversiteden itibaren birinci önceliğimiz Cumhuriyet değerlerimize bağlı kalarak, bilimin ışığında ve aklın rehberliğinde Türkiye’nin kalkınmasına ve kalkınmasına hizmet etmektir.Bugün sizlerden bu konuyu konuşuyorum. ülkemiz hakkında, insanlık hakkında, dünyanın gidişatı hakkında konuşmak ve aynı zamanda aktif olarak katkıda bulunmak sorumluluk ve görevine sahiptir. Sadece üretmeden para kazanma açgözlülüğü bizi kapitalizmin bir aleti yapıyor, aktif bir biçimde üretmeliyiz. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

prof. Nevzat Tarhan: “Gençlere teknik becerilerin yanı sıra insani değerleri de anlatmaya çalıştık.”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yüksek İdare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan açılış konuşmasını yaparak önce törene katılan ailelere seslendi. Tarhan, “Anneler, babalar gençleri bize emanet ettiniz. Onları iyi yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Göğüsleriyle dolaşsınlar, güzel büyüsünler diye bilimin ve Anadolu aklının rehberliğinde onlara yardımcı olmaya çalıştık.” söz konusu.

Üniversite dönemine ait anıların unutulmadığına işaret eden Tarhan, “İnsanın hayatında izler bırakır, ruhuna tohumlar eker ve bunlar gelecekte gelişir. Üniversite olarak bunun bilinciyle gençlerimize uygun bir örnek olmaya ve yol göstermeye çalıştık. Şu anda onlar için yeni bir yaşam biçimine geçiş var. Hayatın farklı gerçekleriyle karşılaşacaklar. Üniversitelerde lise eğitimi her zaman teknik becerilere ve akademik becerilere odaklanır. Bunu fark edince sadece teknik ve mesleki becerileri değil, yaşam becerilerini, duygusal ve sosyal becerileri de öğrensinler diye dünyada ilk uygulamaları başlattık. Harvard ve Yale gibi üniversitelerden önce başladık. İyi insan olma, yeterlilik ve tatmin kavramlarını içeren pozitif psikoloji olarak da bilinen bir yaklaşımla gençlere insani değerleri ilişkileriyle bağlantılı olarak anlatmaya çalıştık. Umarım bu bilgiyi ileriki hayatlarında kullanırlar.” dedi.

prof. Tarhan: “Türkiye’nin küresel rekabeti açısından önemli çalışmalar yapıyoruz.”

Üsküdar Üniversitesi’nin 10 yılda toplam 34 bin mezun verdiğini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu yıl 7 bin 48 mezun veriyoruz. Şu anda üniversitemizde 24 bin öğrenci eğitim görüyor ve yolumuza en iyi şekilde devam etmek istiyoruz. Daha çok gence dokunmak istiyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremde 2 öğrencimiz hayatını kaybetti. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. İki gencimizin ailelerine başsağlığı diliyorum.” söz konusu.

Üsküdar Üniversitesi’nin araştırma, inovasyon, sosyal etki, eğitim kalitesi ve girişimcilik gibi alanlarda Times Higher Education adlı küresel indeksleme kuruluşu tarafından yeni etiketler aldığını belirten Tarhan, “Etiketlerden birinin çok farklı olduğunu vurgulamak isterim. , adalet, barış ve güçlü kurumlar etiketi. . Bunlar Birleşmiş Milletler etiketleridir. Türkiye’de 2., dünyada 101. üniversite olduk. Bu, üniversitemizde hocalarımızın, öğrencilerimizin ve proje grubumuzun çalışmaları sonucunda elde ettiğimiz bir etikettir ve biz bunları devam ettirmek istiyoruz. Bire bir formda farklı bir araştırma indeksinde dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girdik. Dünyada 398. sıradayız. Bir diğer sayımızda UNESCO ve TWAS bizi nörobilim alanında mükemmeliyet merkezi ilan etti. Bu Türkiye’de bir ilkti. Türkiye’nin küresel rekabeti açısından değerli işler yapıyoruz. Üniversitemize biri Türkiye’den seçilen iki astronot adayının genlerinin incelenmesi projesinin verilmesi. Öğretmenlerimiz bununla ilgili çalışmalara başladı. Astronotların uzayda kaldıkları süre boyunca genlerindeki değişiklikleri izlemek ve raporlamak için NASA ile birlikte yürüttüğümüz bir proje.” şeklinde konuştu.

prof. Nevzat Tarhan: “Hayat hikayemizi yazan, yaptığımız seçimlerdir.”

Gençlere tekliflerde bulunarak konuşmasına devam eden Tarhan, “Gençlere hayatlarında ihtiyaç duyacakları birkaç bilgi vermek istiyorum. Bunlardan biri kesinlikle hayatta bir yaşam hedefi olmalıdır. Fırtınalı havada limandan ayrılan bir geminin bir amacı yoksa, nereye gideceğini bilmiyorsa rüzgar onu sürükleyip götürür. Hedefi olan bir gemiye rüzgar yardım eder. Gerginliklerin hedefi olan insanlara hayattaki olaylar yardımcı olur. Amaçsız insanı yönlendirir. İkincisi, ne istediğiniz, onu nasıl istediğiniz kadar değerlidir. Hayat aslında bizim için seçimlerimizin toplamıdır. Hayat hikayemizi yazan, yaptığımız seçimlerdir. Her zaman doğru seçimler yapmak ve doğru kararlar verme çabası içinde olmak gerekir, buna vizyon ve misyon sahibi olmak denir. Vizyon ne olabileceğine, misyonu ise ne yapılabileceğine odaklanmaktır. Hayatta nelerin olabileceğini ve nelerin yapılabileceğini ayırt edebilmek çok değerli.” söz konusu.

“Bir insanın hayatındaki bütün kötülükleri bir odaya doldursan, üç şey onun kapısını açar; yalan, kibir ve bencillik.” prof. Nevzat Tarhan, bu davranışların geçici olarak fayda sağlasa da orta ve uzun vadede kayıplara neden olacağını vurguladı. Tarhan, “Bu nedenle hayatta alacağınız karar ve seçimlerde böbürlenme, kibir ve bencillikten uzak durmanız sizin için çok değerli. Bir diğer önemli konu da hesap verebilirlik duygusudur. Vicdanınızda bir tür zihinsel delegasyona ve içsel bir kontrol duygusuna sahip olmak sizi yanılgıdan korur. Bu duygu sorumluluk duygusudur. İnsanları hatadan koruyan iyi niyeti, vatanseverliği veya takvası değildir. Onun için, bir iç muhafız olarak hesap verebilirlik duygusu, yaşam yolculuğunuzda büyük bir bedelle geliyor. bir teklifte bulundu.

prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Hayatımız seçimlerimizin toplamıdır…”

Tarhan sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadece kendiniz için değil, içinde bulunduğunuz toplum, ülke ve insanlık için de katma değer yaratmanız çok önemli. Sorgulanabilecek her şey bilimseldir. Yüksek ve manevi değerlere ve dini standartlara sahip olmak, kişinin başarılı ve mutlu olması için çok önemlidir. Hayatımızın seçimlerimizin toplamı olduğunu bir kez daha hatırlatarak hepinize başarılar diliyorum. Mezun olduktan sonra da aynı şevk ve aynı aşkla yolunuza devam etmenizi dilerim.”

Dereceye girenlere plaketleri ve ikramları takdim edildi.

Törende dereceye giren öğrencilere plaket ve ikramlarda bulunuldu. Lisans düzeyinde ilk üç derece mezunları Atiye Ebrar Korkmaz, Merve Küçük, Elifgül Ak Engin, Çiğdem Parıltı Engin ve Zeynep Bal, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör plaketlerini aldı. Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan, Mütevelli Heyeti Kurucu Üyesi Mustafa Ataş ve Rektör Danışmanı Halide İncekara’dan hediyeler.

Önlisans düzeyinde dereceye giren öğrenciler Hazal Kalender, Fatmanur Yıldız, Sevgi Yaşar, Kardelen Bekiroğlu ve Büşra Dinlemez plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Rektör Yardımcısı Prof. Hikmet Koçak ve Tarhan-İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan.

2017 mezunu Taşkın, “Herkesi ona şefkat göstermeye davet ediyorum” dedi.

2017 yılında Üsküdar Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünden mezun olduktan sonra NPİSTANBUL Hastanesi’nde Klinik Psikolog olarak çalışan Uzm. Klnk. Ps. Özgenur Taşkın, mezuniyet sonrası deneyimlerini paylaşmak için bir konuşma yaptı. “Başarılı insanların neler yaşadığını okudum, araştırdım ve bir sonuca vardım.” Taşkın, herkesin farklı yolları olduğunu söyledi. Taşkın, mezunlara şu teklifte bulundu: “Benim yolum kendime gösterdiğim şefkatten geçti. Şu anda mezunlarımız iş bulma, eğitim alma veya yüksek lisansa başlama konusunda heyecanlı ve endişeli olabilirler, ancak her birinizi kendi deneyimlerime dayanarak öz şefkatli ve destekleyici olmaya davet ediyorum.”

Başarılı sporcular unutulmaz!

Branşlarında değerli başarılara imza atan Üsküdar Üniversitesi spor takımları törende unutulmadı. Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Deprem bölgesine yaptıkları yardımlardan dolayı Elimi Tutalım Derneği’ne teşekkür ederiz.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Üsküdar Üniversitesi öğrencileri bölgeye ve ihtiyaç sahibi hanelere yardım ulaştırmak için ‘Elimi Tutalım’ Derneği’ni kurdu ve seferberlik ilan edildi. Mezuniyet töreninde bölgede çalışmalarından vazgeçmeyen öğrenci ve akademisyenlere, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Duygusal anlar yaşandı

Eğitimine devam ederken rahatsızlanarak hayatını kaybeden Psikoloji Bölümü öğrencisi Anıl Akın’ın annesi Mücella Akın, törende duygusal anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamadan konuşan Mücella Akın, “Anıl’ın yaşadıkları ve kurtulamadıkları için çok üzgünüm. Ama okulda çok mutluydu, bütün öğretmenlere ve yönetime teşekkür ediyorum. Biliyorum o, burada bizi izliyor, o. söz konusu.

Evlilik teklifi geleneği bozulmadı

10. dönem mezuniyet töreni de bir evlilik teklifine sahne oldu. Erkek arkadaşı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu Simge Ceza’ya evlenme teklif etti. Çiftin oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenirken, salondaki genç ikili alkışlayarak takviyeler yaptı.

Kepler atıldı

Sırayla sahneye çıkan yeni mezunlar mezuniyet belgelerini aldılar.

Öğretim Görevlisi Bkz. Ümit Ertem koordinatörlüğünde düzenlenen “Bayrak Teslimi” töreninin ardından mezunlar Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ahmet Konrot liderliğinde mezuniyet yemini etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

tercan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler